Jadi Pemimpin Hebat
Dr Yazid Abdul Manap
RM 25
SINOPSIS

Setiap pemimpin dilahirkan sebagai pemimpin. Rasulullah SAW berkata, “Setiap kamu adalah pemimpin dan setiap pemimpin itu akan ditanya tentang natijah kepimpinannya.” –Riwayat Bukhari dan Muslim

Untuk menjadi pemimpin hebat, tidak cukup hanya tahu memberi arahan sahaja. Malah, perlu bijak memberi keadilan, kesamarataan, kebebasan dan ketelusan kepada apa yang dipimpin. Maka, daripada situlah Rasulullah SAW telah dijadikan ikon sebagai pemimpin agung oleh seluruh umat manusia sehingga negara barat sendiri mengakui mengenainya.

Namun hari ini, berapa ramai ketua, bos, suami atau sesiapa sahaja yang selayaknya digelar pemimpin mengikut jejak langkah Rasulullah SAW membimbing ‘orang bawah’ selaras dengan syariat ALLAH SWT?

Menyedari hakikat itu, naskhah JADI PEMIMPIN HEBAT ini telah dihasilkan. Di dalamnya terkandung 1001 tip, kaedah, formula dan rahsia menjadi pemimpin yang selaras dengan acuan Rasulullah SAW. Istimewanya, naskhah ini sesuai untuk PELAJAR, IBU BAPA, GURU, PEMIMPIN POLITIK, MASYARAKAT, USAHAWAN dan KETUA NEGARA demi menjadi pemimpin sukses duniawi ukhrawi!

FORMAT
Buku
ISBN-13
978-967-86-0458-1
TARIKH TERBIT
25 Januari 2015
MUKA SURAT
BERAT
400 gram
KOMEN
ANDA MUNGKIN SUKA
googletag.cmd.push(function () { googletag.display('KMK_KaryaBestari_ROS_Interstitial-0'); });