fatwa kemusykilan solat
Azizah Mat Isa
RM 18
SINOPSIS

Solat merupakan tanggungjawab yang wajib dilakukan dalam kehidupan seharian. Ia merupakan tanda ketaatan dan kepatuhan seseorang kepada perintah ALLAH dan Rasulullah s.a.w serta agenda utama yang akan disoal di akhirat kelak.

 

Umat Islam perlu melengkapkan diri dengan ilmu pengetahuan agar solat yang dilakukan diterima oleh ALLAH. Segala permasalahan dan kemusykilan dapat diselesaikan jika benar-benar memahami konsep. rukun, syarat dan cara-cara yang bertepatan dengan apa yang diajar oleh Rasulullah s.a.w.

 

Dalam menunaikan solat, pastinya umat Islam menghadapi pelbagai kemusykilan yang boleh mencacatkan solat tersebut. Fatwa Kemusykilan Solat merupakan sebuah buku yang menghimpunkan perlbagai kemusykilan atau masalah-masalah berkaitan solat. Huraian fakta yang jelas disertai dalil yang sahih daripada al-Quran dan sunnah menjadi pelengkap utama buku ini.

 

Buku ini juga memuatkan keterangan terperinci berkaitan permasalahan yang timbul di dalam menunaikan solat-solat sunat seperti solat sunat hari raya, solat gerhana, solat istikharah dan lain-lain.

 

Ia memudahkan umat Islam mendapat jawapan segera terhadap apa jua kemusykilan dan bagi yang tidak bermasalah pula, dapat menambahkan ilmu pengetahuan untuk diamalkan. Mudah-mudahan buku ini menjadi rujukan utama para pembaca yang inginkan solat yang berkualiti dan diterima oleh ALLAH.

FORMAT
ISBN-13
967-86-0265-2
TARIKH TERBIT
23 Mei 2006
MUKA SURAT
BERAT
500 gram
KOMEN
ANDA MUNGKIN SUKA
googletag.cmd.push(function () { googletag.display('KMK_KaryaBestari_ROS_Interstitial-0'); });